تجهیزات پزشکی نقش مهمی در تشخیص، درمان و آموزش پزشکی دارند و هر ساله سهم عمده ای از هزینه های بیمارستانی (حدود 5 تا 15 درصد سالانه) به خرید تجهیزات پزشکی اختصاص می یابد.
انتخاب و تخصیص تجهیزات پزشکی تهران باید مناسب و مطابق با نیازهای واقعی مراکز درمانی، اهداف بالینی، نیروی انسانی و شرایط لازم برای تضمین ایمنی باشد.
هدف از این مطالعه بررسی و ارزیابی تجهیزات پزشکی کرج سیستم های فعلی مدیریت تجهیزات پزشکی و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن ها در بیمارستان های آموزشی اصفهان در سال 1397 می باشد.
اهمیت تجهیزات پزشکی و توسعه فناوریهای مرتبط تجهیزات پزشکی مدرن و تأثیر عمده آن در نظام مراقبتهای بهداشتی امروزه به دلیل استفاده از این فناوری در پیشگیری، تشخیص، کاهش و درمان بیماریهای قلبی عروقی، بهواسطه استفاده از این فناوری در نتیجة متخصصان پزشکی به وضوح مشهود است.
بیماری ها همچنین از منظر اقتصاد سلامت، تجهیزات پزشکی جایگاه ویژه ای دارد و بیشتر سرمایه مراکز درمانی و موسسات درمانی صرف تجهیز، نگهداری و نوسازی تجهیزات پزشکی می شود.
این پژوهش از نوع توصیفی کاربردی است که به صورت مقطعی در سال 1397 انجام شده است.
جامعه آماری پژوهش متولیان تجهیزات پزشکی و سایر افراد مرتبط با مدیریت تجهیزات پزشکی بیمارستان های آموزشی منتخب شهر اصفهان می باشد.
بر اساس این مطالعه برنامه جامعی در بیمارستان ها برای نحوه مدیریت تجهیزات پزشکی وجود ندارد که خود باعث از دست رفتن سرمایه مادی و تجهیزاتی سازمان می شود.
در اغلب موارد نبود سیستمی برای برنامه ریزی و کنترل تجهیزات پزشکی خانگی میزان موجودی کالا و خرید و نگهداری تجهیزات پزشکی مشکلات عدیده ای از جمله انباشتگی و استهلاک تجهیزات و یا نبود این امکانات را در مواقع بحرانی ایجاد می کند.
در این مطالعه ابتدا یک سیستم کنترل علمی پیشنهاد شده است.
تجهیزات پزشکی به گونه ای طراحی شده اند که نیاز بیمارستان به تجهیزات در هر زمان از سال و میزان تجهیزات آن مشخص باشد تا بتوان به راحتی در این زمینه تصمیم گیری کرد.
نتایج این مطالعه در چهار حوزه مدیریت تجهیزات پزشکی، ایمنی، نگهداری پیشگیرانه و آموزش گردآوری شد.
- منابع:
- تبلیغات: